Produkter

Afskinding af laks i højeste kvalitet

26 September 2018

Afskind med Hovedet først

Marel sine afskindingsmaskiner til laks optimerer flowet i proceslinien og skiller sig ud ved at man kan føde laksefileterne ind i maskinen med hoved-enden først uden at gå på kompromis med kvaliteten eller kapaciteten.

På de fleste produktionslinier i dag ligger laksefileterne med hoved-enden forrest igennem alle de forskellige processer indtil afskindingen, hvor man er nødt til at vende fileterne og føde hale-enden ind i afskindingsmaskinen. Med den nye afskindingsmaskine fra Marel er det nu ikke nødvendigt at vende fileterne før afskindingsprocessen. Dermed opnår man et bedre flow på linien og mindre manuel håndtering før afskindingen reducerer risikoen betydeligt for at beskadige fileterne og der er mindre bakteriologisk påvirkning.

Afskindingsmaskinen kan anvendes til traditionel afskinding, ”silver” afskinding eller dybde afskinding med optimalt udbytte. Maskinens unikke konstruktion gør det muligt at køre de 2 linier uafhængigt af hinanden, og antallet af fileter med gaping kan minimeres ved at fileterne ikke skal løftes og vendes.

Lakseafskindingsmaskinen kan fås både som en enkeltbanet model MS 1355 og i en dobbeltbanet udgave MS 1710.

De to inline afskindere er nemme og sikre at betjene, og de vil kunne bidrage til øget udbytte samt levere en stærk ydeevne.


Mere information om MS 1355 enkeltbanet lakseafskinder

Mere information om MS 1710 dobbeltbanet lakseafskinder

Mere information om Marel’s udstyr til afskinding